Καλωσορίσατε... Welcome...

Γιατί … η άλλη όψη

Πρόσφατα διάβαζα ένα βιβλίο του Αλεν Ντε Μποτόν, "Η Θρησκεία για τους άθεους".Συχνά η προσπάθεια αποδόμησης της λογικής της θρησκείας βασίζεται στην επιχειρηματολογία ενάντια στη δράση της ίδιας της εκκλησίας και στην ερμηνεία της εκκλησίας για το τι είναι θρησκεία. Ως αποτέλεσμα, συχνά ο κόσμος δημιουργεί αντιπάθεια στη θρησκεία λόγω της κακοφωνίας της εκκλησίας ή αντίθετα συμπάθεια λόγω της καλλιφωνίας της εκκλησίας. Αυτό οδηγεί τη συζήτηση όχι στην ουσία αλλά στο παρουσιαστικό. Οδηγεί δηλαδή τον "άπιστο" πιστό, όχι στην αθεΐα αλλά σε άλλη θρησκεία ή άλλα δόγματα. Στην πραγματικότητα αποφεύγεται με αυτόν το μηχανισμό η αντιπαραβολή με τη λογική της θρησκείας,της κάθε θρησκείας, ανεξάρτητα από το εκφραστικό της όργανο και οδηγούμαστε απλά σε άλλες θρησκείες με πιο εκλεπτυσμένες μορφές ρητορείας. Προφανώς οι θρησκείες ως λογική δεν χάνουν από αυτή την αντιπαραβολή, απλά ανταλλάζουν πιστούς μεταξύ τους. Πιστούς οι οποίοι/ες σε καμία περίπτωση δεν τους δόθηκε η ευκαιρία αντιπαραβολής με την ίδια τη λογική της θρησκείας που ασπάζονται. Σε καμία περίπτωση δεν είχαν μπροστά τους την άλλη όψη της θρησκείας. Είχαν απλά την άλλη όψη των εκκλησιών τους…Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη, ή το επιχείρημα, ότι στην αναζήτηση μας για μια πιο ανθρώπινη και ευημερούσα κοινωνία, πρέπει να έχουμε υπόψη την πραγματική όψη των πραγμάτων. Οφείλουμε δηλαδή να γνωρίζουμε. Οφείλουμε να γνωρίζουμε για να δώσουμε τις μάχες εκεί που έχει αξία… εκεί που πραγματικά μπορεί να επέλθει η αλλαγή. Αν θέλουμε να αντισταθούμε σε κάτι οφείλουμε να γνωρίζουμε όχι απλά πως εκφράζεται αλλά και πως δομείται ως κατασκεύασμα, πως λειτουργεί ως μηχανισμός, με ποια εργαλεία συντηρείται και από ποια μέσα υποστηρίζεται. Όπως ακριβώς λειτουργεί η θρησκεία για τους άθεους.

Με αυτό το μπλοκ, μια ομάδα φίλων παραθέτουμε σκέψεις και επιχειρήματα στην προσπάθεια παρουσίασης της άλλης όψης των πραγμάτων. Αυτή που συχνά χάνεται από το πεδίο του δημόσιου λόγου, αδύνατον δε να την εντοπίσεις ούτε καν στο δημοσιογραφικό λόγο… ένα λόγο που όφειλε εξ ορισμού να παρουσιάζει την άλλη όψη. Η άλλη όψη της εκπαίδευσης, η άλλη όψη της οικονομίας, η άλλη όψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η άλλη όψη της Κύπρου και η άλλη όψη του πράσινου, δεν αποτελούν όψεις διαφορετικών σχημάτων… Αποτελούν όψη του κόσμου που ζούμε… από τον μικρόκοσμο της Κύπρου μέχρι αυτό που σαδιστικά κάποιοι αποκαλούν ως παγκόσμια οικογένεια!

Το μπλοκ αυτό αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης απόψεων… πεδίο αποδόμησης του ψεύτικου και πεδίο ανάδειξης της άλλης όψης. Μια άλλης όψη, που ούτε φανταστική είναι, ούτε υπερφυσική. Είναι η όψη την οποία βιώνουμε ο κάθε ένας μας και η κάθε μια από εμάς με ένα συγκεκριμένο τρόπο ενώ ταυτόχρονα την παρακολουθούμε από το δημόσιο λόγο εντελώς καμουφλαρισμένη. Το μπλοκ δεν ενδιαφέρεται στο να αναπαράγει τη δυσφορία που βιώνει σήμερα μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού…ενδιαφέρεται στο να αναδείξει προτάσεις με προοπτική.

…Πονώ το κεφάλι μου και ο γιατρός μου βρίσκει πλατυποδία… συνεπώς … με τέτοια διάγνωση τέτοια φάρμακα θα πάρω…

Tuesday, August 28, 2012

Η άλλη όψη της οικονομίας…Andreas Eliades


Executive Profile*
Andreas Eliades
Group Chief Executive Officer, Executive Director and Member of Risk Committee, Bank of Cyprus Public Company Limited
 
Age
Total Calculated Compensation
This person is connected to 27 board members in 2 different organizations across 2 different industries.
See Board Relationships
56
€1,372,000As of Fiscal Year 2010
Background*
Mr. Andreas Eliades serves as the Group Chief Executive Officer at Uniastrum Bank LLC. Mr. Eliades served as the Chief Executive Officer at Bank of Cyprus Public Company Limited from January 1, 2005 to July 10, 2012. He served as a Group General Manager of Bank Of Cyprus Greece since 1998. He joined Bank of Cyprus in 1980. From 1980 to 1990, he held various positions at the Bank of Cyprus Group. From 1991 to 1993, he served as Manager of Lending at the Bank at Cyprus Greece. From 1992 to 1998, he served as Manager of Bank of Cyprus Greece. He has been a Director of Uniastrum Bank LLC since June 2006. He served as an Executive Director of Bank of Cyprus Public Company Limited from April 2006 to July 10, 2012. Mr. Eliades holds a degree in Economics from the Higher School of Economics and Commercial Sciences of the University of Athens and an M.Sc. in Economics from the London School of Economics with distinction from the London School of Economics.
Corporate Headquarters*
51 Stassinos Street
Nicosia, -- 2002

Cyprus
Phone: 357 2 2122100Fax: 357 2 2336258
Board Members Memberships*
2006-Present
Group Chief Executive Officer, Executive Director and Member of Risk Committee
2006-Present
Group Chief Executive Officer and Director
Education*
MS
London School Of Economics & Political Science
Bachelor's Degree
University of Athens
Other Affiliations*
Annual Compensation*
Salary
€898,000
Bonus
€341,000
Total Annual Compensation
€1,239,000
Stock Options*
All Other Compensation
€133,000
Total Compensation*
Total Annual Cash Compensation
€1,372,000
Total Short Term Compensation
€1,239,000
Other Long Term Compensation
€133,000
Total Calculated Compensation
€1,372,000
*Data is at least as current as the most recent Definitive Proxy

1 comment:

  1. Το να αμείβονται οι κόποι της εργασίας σου είναι απόλυτα φυσιολογικό και επιβαλλόμενο…
    Αν η αμοιβή όμως ενός τραπεζίτη που με την "εργασία" του οδήγησε την τράπεζα του και μαζί ολόκληρη την Κύπρο στο μνημόνιο είναι τόσο μεγάλη… πόση πρέπει να είναι η αμοιβή ενός εργαζόμενου που όχι μόνο δεν προκάλεσε ζημιά αλλά αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου?

    ReplyDelete

Followers